• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

divendres, 17 d’octubre del 2014

Presentació de l'últim llibre de SAR Maria Teresa a Parma

Com cada any, durant l'últim cap de setmana de setembre, es van celebrar a Piacenza i Parma els actes i trobades de l'Associació de Cavallers de les Ordres Dinàstiques, amb l'assistència de la Família Borbó Parma. Aprofitant aquesta celebració, en el matí de dissabte passat, 27 de setembre, es va programar a la mateixa ciutat de Parma la presentació de l'edició francesa de l'últim llibre de la infanta Maria Teresa ("Les Bourbon Parme, uneix família engagée dans l'histoire" l'edició espanyola es va publicar amb el títol de "Así fueron, así son"). L'acte es va celebrar el marc històric i acadèmic de la sala Maria Luisa de la Biblioteca del Palazzo della Pilotta, antiga residència de la Casa Ducal de Parma. 



D'esquerra a dreta: SAR Carles Xavier de Borbó Parma, SAR Maria Teresa i el Comte Orazio Zanardi


SAR Carles Xavier de Borbó Parma, titular de la Dinastia Carlista i Duc de Parma, va presidir la reunió. Assistir, així mateix, els seus tres germans Jaume, Margarida i Carolina. De les Espanyes, com ja és habitual, s'havia desplaçat un grup d'amics i carlins, arribats des d'Euskadi, Madrid, Catalunya i País Valencià. 

En la primera intervenció, Sabina Magrini, directora de la Biblioteca, ha destacat que es tracta d'un llibre de "impegno", de compromís. D'una família que, des del passat, té una perspectiva de i en el futur. Va recordar la importància del Pacte de Família del '700 (segle XVIII) regnant els Borbons, que va garantir la pau durant 30 anys. 

El professor Marzio Dall'Acqua, exdirector de l'Arxiu de Parma, va indicar el destacat protagonisme del moviment carlista en la història d'Espanya. Va assenyalar, en SAR Maria Teresa, el suport incondicional que sempre va prestar al seu germà SAR Carles Hug i "el lliurament i dedicació de tota una vida de compromís i devoció a la causa carlista". 

SAR Maria Teresa, en la seva intervenció, va agrair a tots els que han fet possible la presentació del seu últim llibre a Parma. Les seves pàgines aspiren a ser un testimoni de la llibertat i, també, del compromís i l'exemple del seu pare, SR Xavier, i el seu germà, SAR Carles Hug, amb el qual se sentia molt unida, a més de ser el seu col · laboradora. Va acabar la seva intervenció recordant les paraules d'un personatge de Fiódor Dostoievski, el Gran Inquisidor, que increpa a Déu, perquè ha regalat a l'home la llibertat: un do enverinat que li permet ser el creador del món. SAR Xavier i SAR Carles Hug, va ressaltar la senyora Maria Teresa, van usar la seva llibertat, el regal de Déu, en l'aventura del Carlisme, com un servei a les Espanyes. 

Va intervenir, finalment, SAR Carles Xavier. Sensiblement emocionat ha assenyalat que, per a ell i per als seus germans, SAR Maria Teresa és un testimoni d'una vida dedicada a una gran causa. Que els seus escrits també reflectien el pensament del seu pare. Va recordar que la seva tia havia escrit no només aquest llibre, sinó, a més, vuit, però que per a ell i per als seus germans la seva pròpia tia era el primer llibre, el més important, el gran exemple a seguir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada