• Facebook Twitter

Carlistes de Catalunya

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dimecres, 9 de juliol del 2014

Concentracions a França contra la desaparició forçada dels cristians d'Orient





La repressió contra els cristians de l'Iraq i Síria va ser denunciada ahir a l'Estat francès. Unes 350 persones a Marsella i més de 300 a París van sortir al carrer contra l'"erradicació" de les comunitats assíries i caldees del Mitjà Orient. Els fonamentalistes duen a terme una campanya de caire genocida per exterminar els membres de les altres confessions.

Vint-i-cinc diputats francesos, de totes les tendències, van donar suport a les mobilitzacions. A Mossul, ara en mans dels islamistes, han fugit la majoria dels 35.000 cristians i les seves esglésies han estat destruïdes o bé substituïdes les creus per símbols de l'islam. A això cal afegir segrestes i taxes imposades als qui no combreguen amb l'islam.

Només una dada és prou clara: del milió de cristians que hi havia abans de la invasió capitalista dels EUA a l'Iraq avui en resten poc més de 400.000. Aquestes comunitats, com l'assíria, fa més de 6.000 anys que viuen al Mitjà Orient i havien sobreviscut, amb les seves tradicions, fins a l'actualitat.

Reportatge La Croix
Reportatge de France 3
Fotografies: Anne-Sophie Maxime France 3 Provence-Alpes, AFP/La Croix

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada